31 jan


Samen besparen in de Lariks

Woon je in de Lariks en wil je inzicht krijgen in je energieverbruik? En besparen op je energiekosten? Dat komt goed uit! Dit voorjaar start Mijn Buurt Assen in samenwerking met de Hanzehogeschool met de actie ‘Speur de energieslurper’ in de wijk de Lariks. We onderzoeken het gebruik van energie onder de bewoners van de Lariks. Twee studenten komen langs de deur en geven je graag tips over het verlagen van je energieverbruik. Doet je mee? Dan krijg je een LED lamp gratis.

De afgelopen periode hebben we met een aantal bewoners uit de Lariks gesproken over energiebesparing. Ook heeft een aantal bewoners al eerder meegedaan aan de actie. Eén van de bewoners is Jan. Wij spraken met hem over het besparen van energie. Jan was direct enthousiast en wilde graag meer weten.

“Ik denk dat er meer aan energie besparing gedaan kan worden. Ook bij ons in de wijk. Bij sommige buurtbewoners staan de televisie en computer de hele dag aan. Zelf zet ik mijn televisie niet de hele dag aan. Dat scheelt een hoop energie”. Wel vindt Jan het fijn om een filmpje te kijken. “Dan pak ik een dekentje. Dan hoef ik de verwarming niet hoger te zetten en het zit heerlijk!” Jan probeert dus al bewust om te gaan met zijn energie in huis. Wel heeft hij nog oude apparatuur in huis staan. “Het liefst zou ik deze willen vervangen. Ik denk dat mijn energierekening daarvan omlaag zou gaan.”

Wil je meer weten over de actie?:

Ga naar samenbesparen@org.hanze.nl

Bron: Berichten van de Brink 31 januari 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

:
: (Wordt niet getoond bij jouw reactie)
:

Activiteitenagenda

Digitale nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze digitale nieuwsbrief